Keresés

Így bringázz a koronavírus idején

Frissítve: 2021. ápr. 18.

Ezekre figyelj, hogyha bringázni indulsz a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet idején. #maradjegészséges


Hogyan bringázzak a koronavírus idején? Ez a kérdés valószínűleg sokunkban megfogalmazódott az elmúlt hetekben. Sokan meg is szólaltak a témával kapcsolatban. Több Facebook és blogbejegyzés is született már a témával kapcsolatban, például a Mozgásvilág, a RideHard vagy az Aktív Magyarország oldalain. Az alábbiakban segítünk neked összeszedni és rendszerezni azokat a szabályokat és javaslatokat, amik betartása esetén garantáltan nem esik bajod és másoknak sem okozol kárt.


Neked is hiányzik már a bringázás? Akár munkába járáshoz, akár túrázáshoz használod a bringát, a korábban megszokottnál most jóval több dologra kell figyelned.

#tartsdatávolságot

Bár a közúti forgalom az elmúlt hetekben jelentősen csökkent, az erdei utakon és a turista ösvényeken most is sok ember keresi a kikapcsolódást. Nem feltétlen lesz egyszerű dolgod az előírt távolság betartásával Ha többen bringáztok együtt, akkor is érdemes megfelelő oldaltávolságot tartani, egymás mögött viszont sebességtől függően 10-20 méteres követési távolság betartása javasolt. Ha más bringásokat előzöl, akkor kerüld el a szélárnyékát, mert a levegőben láthatatlan módon szóródhatnak szét a baktériumok.


#maradjegészséges

Csak akkor indulj el bringázni, hogyha egészséges vagy. Ezzel nem csak magadat véded, hanem másokat is. Ha egy kicsi jelét is érzed annak, hogy valami nem oké, akkor inkább várj a bringázással. A természet is megvár téged :)


#maradjotthon

Talán ez itt egy kicsit furcsán hangzik, de kint is maradj otthon, azaz csak olyanokkal menj bringázni, akikkel amúgy is együtt élsz. A barátok is megvárnak, és nemsokára újra együtt szervezhettek kerékpár túrákat.


#használjzsebkendőt

Bár kerékpárosok előszeretettel használják az úgynevezett technikai zsebkendőt, ezzel most rengeteg kórokozót szórhatsz szét a levegőben, és gyorsíthatod a vírus terjedését. Ha folyik az orrod, inkább állj meg egy percre, vegyél elő egy papír vagy textil zsebkendőt és fújd abba az orrodat.


#netöltskútról

Induláskor gondoskodj arról, hogy az egész útra elég víz legyen nálad és ne töltsd újra a kulacsodat forrásvízzel vagy közkutakról.


#netoldtúl

Legyél a szokásosnál sokkal óvatosabb. Nem most kell megmutatni a többieknek, hogy milyen trükköket tudsz, vagy hogy milyen gyorsan tudsz gurulni lefelé a lejtőn. Az egészségügyi ellátó rendszernek most nem hiányzik egy újabb páciens a sebészetről.


#kerüldatömeget

Bringázz olyan helyen, ahol várhatóan nem találkozol sok emberrel. Kerüld a legnépszerűbb kirándulóhelyeket, mint Visegrád, Dobogókő vagy Szentendre. Bringázáshoz nagyon jó helyek vannak a Csepel-szigeten, a Börzsönyben vagy akár Biatorbágy környékén is. Ha útvonal tekintetében tanácstalan vagy, akkor az most lehet, hogy annak a jele, hogy jobb otthon maradni.


Köszünjük, hogyha végigolvastad a cikket! Bízunk benne, hogy hasznos volt. Ha szeretnél elektromos biciklit bérelni a következő túrádhoz, nézd meg a KÖLCSÖNZÉS menüpontot!

43 megtekintés1 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése